Prijave za Nagradu Status 2017. Hrvatske glazbene unije


Hrvatska glazbena unija organizira 21. dodjelu Nagrade Status, pod nazivom Status 2017., koja će se dodijeliti najboljim instrumentalistima 24. travnja u Rijeci. Prijave za Nagradu otvorene su do 31. ožujka. Potrebno je prikupiti dovoljan broj prijava za svaku kategoriju, odnosno minimalno pet prijava. U sklopu zabavne, pop-rock i urbane glazbe postoji šest kategorija i to za one koji sviraju električnu ili akustičnu gitaru, bas gitaru, klavijature, bubnjeve, puhača glazbala i ostala glazbala. U sklopu narodne i etno glazbe dodjeljuju se nagrade za najboljeg svirača tambure i ostalih glazbala. Konačno, među jazzerima bit će nagrađeni najbolji saksofonist, trubač, električni gitarist (nagrada "Damir Dičić"), klavirist, kontrabasist/basist, bubnjar, trombonist, a jedna kategorija predviđena je za ostala glazbala.

Za Nagradu Status mogu biti predloženi instrumentalisti koji su članovi HGU-a, kao i članovi drugih glazbenih udruga, ali i svi drugi glazbenici – punoljetni državljani Republike Hrvatske, instrumentalisti čije su izvedbe snimljene ili ostvarene i dokumentirane te objavljene u Hrvatskoj prošle godine. Pod ostvarenom izvedbom se podrazumijevaju sva izdanja, bez obzira na konfiguraciju/nosač zvuka i slike na kojima se nalaze, radijske i TV emisije, objave na internet stranicama za digitalnu distribuciju i prodaju glazbe kao i objave koje se nalaze na popularnim internet društvenim mrežama.

Za nagradu se može prijaviti putem obrasca na web-stranici Nagrade Status (nagrada-status.hgu.hr). Na temelju liste pristiglih prijedloga, komisija tajnim glasanjem izabire tri finalista, i zatim najboljega među njima - dobitnika Nagrade Status u odabranoj kategoriji. Izbor od tri finalista u svakoj kategoriji bit će javno objavljen na web-stranici, a pobjednici po kategorijama bit će proglašeni na dodjeli u Rijeci. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter