Prestižna nagrada bas pjevaču Toniju Nežiću


Za pulskog bas pjevača Tonija Nežića novi uspjesi stižu iz Beograda. Na netom završenom natjecanju solo pjevača "Lazar Jovanović", osvojio je prvo mjesto u drugoj kategoriji. Radi se o prestižnom međunarodnom natjecanju, gdje je konkurencija vrlo velika i gdje je postigao sjajan uspjeh.

Ujedno je proglašen i najboljim izvođačem natjecanja te je osvojio i specijalnu glavnu nagradu - prestižnu trotjednu stipendiju u Berlinu na opernom festivalu Oderspree.

Toni Nežić rođen je 1991. u Puli, gdje završava Srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova i Opću gimnaziju. Paralelno s tim završio je pripremnu godinu solo pjevanja na Odjelu za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, gdje je počeo učiti solo pjevanje, a kako je sam rekao tijekom jednog intervjua, susret sa sopranisticom Lidijom Horvat Dunjko bio je značajan za odabir daljnjeg školovanja.

Student je solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi red. profesorice Lidije Horvat Dunjko, te Pravnog fakulteta, također u Zagrebu.

Aktivno sudjeluje u studentskim projektima Muzičke akademije te produkcijama pjevačkog odsjeka. Surađivao je s mnogim profesorima poput Gerharda Zellera, Olge Šober, Sofije Cingule, Miljenke Grđan…

Na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe - Komorni sastavi koji se u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održalo u Opatiji 2009. godine, dobitnik je treće nagrade u kategoriji trija. Prošlogodišnji je dobitnik stipendije zaklade "Trinajstić" koja se dodjeljuje muškom pjevaču druge godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U operi "Slavuj" Igora Stravinskog koja je izvedena u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, nastupio je u ulozi Japanca pod dirigentskom palicom maestra Mladena Tarbuka, a u kazalištu Mala scena nastupao je u operi "Figarov pir" 2013. godine. (V. BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter