Premijera "Dobrog života" u Puli

Iz filma 'Dobar život'
Iz filma 'Dobar život'

Dokumentarni film "Dobar život" ("La Buena Vida"), njemačkog redatelja Jensa Schanzea, o zastrašujućim učincima eksploatacije ugljena u Kolumbiji, zemlji iz koje u velikoj mjeri dolazi ugljen za termoelektrane u Plominu, premijerno će se, uz slobodan ulaz, prikazati u srijedu,14. listopada, s početkom u 19 sati u kinu Valli.

Projekciju organiziraju udruge Zelena Istra, Greenpeace, Zelena akcija i CEE Bankwatch Network, koji već niz godina podržavaju građane Labinštine i Istre u borbi protiv izgradnje nove termoelektrane Plomin C na ugljen.

Dokumentarac "Dobar život" govori o borbi kolumbijskih lokalnih zajednica s multinacionalnim korporacijama koje ugljenom trguju na globalnom nivou. Priča je to o kolumbijskom selu Tamaquito koja govori protiv rastuće globalne potrošnje energije potaknute neprestanom utrkom za profitom. Europska filmska akademija proglasila je ovaj film jednim od 15 najboljih europskih dokumentaraca godine. "Dobar život" bit će 20. listopada prikazan u zagrebačkom Kinu Grič, a 28. listopada u Gradskoj knjižnici Labin. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter