Predavanje o kazališnoj kritici u pulskoj Gradskoj knjižnici


Javno predavanje kazališnog kritičara, urednika i novinara Igora Ružića naziva "Kazališna kritika: subjektivnost kritike i objektivnost konteksta" bit će održano večeras u 18 sati u Gradskoj knjižnici Pula.

Predavanje je dio projekta Medijski kultivator koji se osim javnih predavanja sastoji i od radionica o novinarstvu u kulturi i novinskoj fotografiji koje organizira udruga Metamedij. Ulaz na javno predavanje Igora Ružića je slobodan, a više o samom programu može se pronaći na adresi http://metamedia.hr/lang/hr/medijski-kultivator.

Igor Ružić bavi se kazališnom kritikom i praćenjem kulturnih politika bavi se od 1998., na zagrebačkom Radiju 101 gdje je bio zaposlen do 2010, najprije kao novinar, a kasnije i kao urednik

Redakcije kulturnog programa. Danas član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske u kategoriji kazališni kritičar, član Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog društva kazališnih

kritičara i teatrologa.

Sudjelovao u radu festivala u Hrvatskoj i regiji (Zlatni Lav, Naj naj naj festival, Assitej, Festival hrvatskih kazališnih amatera, Teden slovenske drame, BITEF, Sterijino pozorje). Član kustoskog tima hrvatske izložbe na 13. Kvadrijenalu scenografije i izvedbenog prostora u Pragu. Član Kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti Ministarstva kulture RH. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter