Poziv za predlaganje kandidata za članove kulturnih vijeća Grada Pule

Pravo predlaganja kandidata imaju institucije i udruge iz područja umjetnosti i kulture (Manuel ANGELINI)
Pravo predlaganja kandidata imaju institucije i udruge iz područja umjetnosti i kulture (Manuel ANGELINI)

Upravni odjel za kulturu Grada Pule objavio je 1. listopada, javni poziv za predlaganje kandidata za članove kulturnih vijeća Grada Pule.

Prema natječaju prijedlog kandidata za članove kulturnih vijeća podnosi se isključivo na propisanom obrascu. Rok za prijavu je 15 dana od dana objave Javnog poziva u dnevnom listu, te na službenim  stranicama Grada Pule, na adresu: Grad Pula – Pola, Upravni odjel za kulturu, Sergijevaca 2, Pula, s naznakom „Prijedlog kandidata za članove kulturnih vijeća Grada Pule“.

Kulturna vijeća Grada Pule osnovana su za pojedina područja umjetničkog i kulturnog stvaralaštva u svrhu predlaganja ciljeva kulturne politike i mjera za njezino provođenje, a posebice predlaganja programa javnih potreba u kulturi te radi ostvarivanja utjecaja kulturnih djelatnika i umjetnika na donošenje odluka važnih za kulturu i umjetnost. U Gradu Puli osnovana su kulturna vijeća za scensku, dramsku i filmsku umjetnosti, za knjigu i nakladništvo, za nove medijske kulture i kulturu mladih, za glazbene i ljetne glazbeno-scenske programe, za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara te za likovnu umjetnost.

Pravo predlaganja kandidata za članove kulturnih vijeća Grada Pule imaju institucije i udruge iz područja umjetnosti i kulture. Kandidati za članove kulturnih vijeća Grada Pule mogu biti kulturni djelatnici i umjetnici koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem djelatnosti  mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva u području rada za koje je vijeće osnovano. Svako kulturno vijeće ima po pet članova, a mandat traje četiri godine. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter