PorečDox otkazan zbog digitalizacije kina

S otvorenja lanjskog PorečDoxa (J. PREKALJ)
S otvorenja lanjskog PorečDoxa (J. PREKALJ)

Iako je krajem rujna porečko Pučko otvoreno učilište objavilo natječaj za tečaj videomontaže i produkcije u povodu četvrtog međunarodnog festivala dokumentarnog filma PorečDox, ovih je dana, nepuna dva tjedna kasnije, iz iste ustanove medijima poslana začudna informacija da se festival odgađa za iduću godinu zbog manjka financijskih sredstava.

Ova je neočekivana vijest, pristigla manje od mjesec dana prije očekivanog početka festivala, izazvala različite komentare na društvenim mrežama: od toga da je to sve politička igra; da je grad u dugovima; da je sramota da se reže na programima…

Zašto je ovogodišnji PorečDox otkazan tako naglo i koji su  razlozi tome? Odgovor na to pitanje potražili smo i u Gradu Poreču, no nadležni su nas uputili na porečko Pučko otvoreno učilište.

- Četvrti međunarodni festival dokumentarnog filma PorečDox planiran je u ovoj godini, međutim budući da se u konačnici projekt morao osloniti samo na vlastite izvore, a slijedom smanjenja plana za 2013. godinu i povećanjem troškova rashoda novim obvezama, realizacija projekta je odgođena za iduću godinu, te se nadamo da ćemo ga, ukoliko se osiguraju potrebna financijska sredstva i ukoliko festival dobije podršku i drugih izvora, uspješno realizirati sljedeće godine, kaže ravnateljica POU-a Sanja Radetić Fatorić. (V. HABEREITER)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter