Počele prijave za Motovun Film Festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Motovun Film Festival, koji će se ove godine održati od 27. do 31. srpnja, otvorio je prijave za ovogodišnje, 16. izdanje, koje će biti posvećeno, najavili su organizatori, optimističnim filmovima i novim estetskim tendencijama nasuprot depresiji i krizi.

Filmovi se prijavljuju za glavni program (dugometražni igrani i dokumentarni film) te za Motovunske kratke, koji donosi kratkometražne igrane ili animirane filmove kraće od 15 minuta. Natječaj je otvoren do 1. lipnja.

Motovunski kratki službena je kategorija Motovun Film Festivala koja ima za cilj predstaviti i promicati formu kratkometražnog igranog filma u Hrvatskoj i u svijetu. U natjecanje za nagradu Propeler Motovunskog kratkog ulaze samo kratkometražni igrani i animirani filmovi u trajanju do 15 minuta, i ne stariji od 20 mjeseci. Program kratkometražnih filmova prikazuje se po izboru selektora Andreja Korovljeva, a o najboljem će odlučiti prošlogodišnji laureat. Nagrada za pobjednički film u toj kategoriji je tisuću eura.

Glavni program ove će godine predstaviti oko 25 dugometražnih i 20 kratkometražnih filmova, izabranih po konceptu koji nastoji promicati male priče koje vraćaju vjeru u ljudskost i život, ali i predstaviti nove estetske tendencije i talente.

U pratećim programima, a u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju, predstavit će se filmovi posvećeni najvećoj europskoj nacionalnoj manjini, Romima.

Prijavnice za obje kategorije, kao i pravila o sudjelovanju na festivalu nalaze se na službenim stranicama Festivala, na adresi www.motovunfilmfestival.com. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter