Pjevači na Malom Brijunu, a "Pijana noć" u INK-u

Ana Lukiček, Rade Šerbedžija, Lenka Udovički i Borna Vujčić (N. LAZAREVIĆ)
Ana Lukiček, Rade Šerbedžija, Lenka Udovički i Borna Vujčić (N. LAZAREVIĆ)

U povodu 15. godina postojanja, kazalište Ulysses predstavlja svoju hit predstavu "Pijana noć" na daskama Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula u ponedjeljak i utorak 13. i 14. srpnja u 21 sat. Ujedno, izdana je i monografija kazališta u povodu te njihove važne obljetnice, a u subotu, 11. srpnja na Malom Brijunu održat će se koncert za otvorenje sezone.

Značajan projekt

O svemu tome bilo je govora na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu gdje su govorili Lenka Udovički, redateljica, Rade Šerbedžija, glumac i suosnivač kazališta i Borna Vujčić, dramaturg.

- Posebno smo sretni što predstavljamo ovu monografiju koja na 300 stranica sažima 15 godina rada ovog brijunskog kazališta, od kada je sve to krenulo, preko svih predstava, gostovanja, projekata, koncerata, priznanja. Kazalište je rođeno iz vizije i ideje dvojice velikana - Rade Šerbedžije i Borislava Vujčića, koji nas je nažalost prije deset godina zauvijek napustio, no njegov sin Borna i supruga Marina uredili su ovu predivnu monografiju, kazala je Ana Lukiček, voditeljica odnosa s javnošću.

- Nismo razmišljali koliko će to trajati kada smo krenuli u ovaj projekt, no zadovoljni smo kako su se stvari odvijale. Najprije smo mislili da će to biti samo "Kralj Lear", no onda smo krenuli druge godine s "Medejom" i potom su se zaredale brojne druge predstave, kazao je Šerbedžija. Lenka Udovički je govorila o predstavi iz 2007. godine "Pijana noć" koja će gostovati u pulskom kazalištu.

- Predstava će biti obnovljena, a riječ je o našem velikom uspjehu. Glume Sreten Mokrović, Nebojša Glogovac, Ivan Đuričić i Josipa Lisac. Ta poznata predstava bit će odigrana u novom ruhu, a iz utvrde Minor seli na daske INK-a, kazala je Lenka Udovički. Govoreći o monografiji, Borna Vujčić je rekao da se ne vidi kao urednik ovoga vrijednog djela, nego kao izaslanik, tu je utkano puno informacija i uspomena.

"Marina Vujčić nije samo moja majka, nego i majka ove knjige. To je bio golemi posao sabiranja različite građe, od novinskih tekstova pa sve do fotografija, uspomena, podataka, a sve je to sabrano unutar ovih korica", veli Vujčić.

Prožimanje umjetnosti

Rade Šerbedžija najavio je i koncert koji će se održati u utvrdi Minor u subotu 11. srpnja, s polaskom broda iz Fažane u 20.15 sati.

- Kroz sve godine rada i djelovanja surađivali smo s brojnim umjetnicima, od Urbana do Rundeka, Morosina, Vanesse Redgrave i brojnih drugih. Bili su tu brojni koncerti, zbivanja, jer Ulysses nisu samo predstave, već i koncerti vrsnih umjetnika, kazao je Šerbedžija. On je govorio i o "kućnom" glazbeniku Ulyssesa, Nigelu Osborneu te o brojnim humanitarnim projektima i o njegovom nesebičnom, predanom radu s potrebitom djecom.

- U subotu će nastupiti brojni suradnici Ulyssesa, a osim glazbenika, tu će sudjelovati i glumci, to će biti miks, odnosno prožimanje raznih grana umjetnosti, naglasila je Lenka Udovički. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter