Pjesničke crtice i promišljanja

S pjesničkog susreta
S pjesničkog susreta

U Knjižnici Vodnjan, ogranku pulske Gradske knjižnice i čitaonice, u srijedu navečer nastavljen je ciklus pjesničkih susreta. Nakon Rite Brgić Stokić, Nives Galić, Marije Pogorilić, Malvine Mileta, Nevenke Uljanić Degobbis, Vesne Milan i Slavice Božičević, sada je gostovala Tatjana Pokrajac Papucci.

Ova autorica rođena je 1957. godine u Puli. Pjesme je objavljivala u dječjim časopisima i listovima za djecu (Smib, Zvrk, Tintilinić, Ružmarin, Radost), a neke od njih uvrštene su i u "Moju početnicu", udžbenik za prvi razred. Njezina slikovnica "Stonoga bosonoga" (Ljubljana, 1994.) dobila je međunarodnu nagradu. Godine 2005. objavila je knjigu za djecu "Mašta radi svašta", a 2014. "Zašto baš to" i dvojezičnu "Malu slikaricu".

U srijedu je vodnjanskoj publici čitala neke od svojih neobjavljenih pjesama za odrasle, pjesme za djecu iz raznih svojih knjiga te svoje crtice/promišljanja kojima zadnjih godina uveseljava Facebook pučanstvo.

Pozdravne je riječi izrekla djelatnica vodnjanske knjižnice Gianna Delton, a za glazbeni je intermezzo bio zaslužan Milan Pačić iz Pule. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter