Pitajte sve o filmskom festivalu, kinu Valli, novcu..

62. Pulski filmski festival održat će se od 18. do 25. srpnja
62. Pulski filmski festival održat će se od 18. do 25. srpnja

Javnost često ima krivu predodžbu da javna ustanova Pula Film Festival cijelu godinu priprema organizaciju jednotjednog Pulskog filmskog festivala u Areni. No, osim toga ustanova upravlja kinom Valli koje, osim na Badnjak i Silvestrovo, radi 363 dana u godini, a uz doček Nove godine na Forumu, radi i logistiku za korisnike javnih potreba u kulturi, što znači postavljanje 50-ak pozornica godišnje.

U povodu 1. Dana otvorenih vrata, Pula Film Festival poziva sve zainteresirane građane da danas i sutra od 9 do 13 sati posjete sjedište ove javne ustanove (Uspon na Kaštel 2, do izlaza iz kina Valli) i pritom predstavnike ustanove pitaju sve što ih interesira: od toga kako se zaposliti na filmskom festivalu do detalja o financiranju festivala, uvjetima u kinu Valli, kreiranja filmskog programa ili vođenju internetskih stranica.

Cilj ovog projekta je, dakle, prezentirati građanima cjelogodišnje aktivnosti kojim se ustanova bavi, dajući uvid u organizacijska planiranja "iza scene" vezana za Ustanovu, Pulski filmski festival i Kino Valli, odnosno pružiti informacije o pozadinskim poslovima potrebnih za realizaciju djelatnosti kojima se Ustanova bavi.

U sklopu ovih 1. Dana otvorenih vrata organizirani su posjeti polaznika četiriju pulskih dječjih vrtića, četiriju osnovnih te dviju srednjih škola. Uz zasebne vodiče, najmanjima će se prikazati crtani film "Baltazar", a starijima će se približiti program za mlade "Dizalica" koji je za mlade filmoljupce od 16 do 21 godine, uz projekcije na otvorenom u dvorištu pulske galerije Sveta Srca, pokrenut na prošlogodišnjem 61. Pulskom filmskom festivalu. Njima će se danas i sutra prikazati i 3D film nastao na RED radionici, radionici praktičnog stvaranja filma, namijenjenoj uzrastu od 12 do 16 godina.

Program Dana otvorenih vrata namijenjen školama prilagođen je upoznavanju procesa organizacije, informiranju o radionicama, projekciji filma i drugim oblicima interakcije. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter