Pazin: Apstraktni akvareli i haiku

Pazin: Apstraktni akvareli i haiku
Pazin: Apstraktni akvareli i haiku

U izložbenom prostoru pazinskog Spomen doma izložena je poetsko-likovna mapa koja sadrži 30 akvarela Mirande Bačić i isto toliko haiku pjesama Ivanke Glogović Klarić. Zapravo, izložen je dio mape koja se u cijelosti može razgledati u uredu organizatorice kulturnih djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu. Mapa je objavljena u vlastitoj nakladi, tiskana je u pedeset primjeraka, a na svakom je listu uz sliku haiku na hrvatskom s prijevodom na engleski jezik.

Miranda Bačić diplomirala je na Odjelu likovne kulture Pedagoškog fakulteta u Rijeci, a stručno se usavršavala na likovnim akademijama u Ljubljani i Salzburgu. Izlagala je na 33 samostalne i na više skupnih izložbi, a za svoj je rad dobila više nagrada i priznanja.

Ivanka Glogović Klarić diplomirala je hrvatski i engleski na Filozofskom fakultetu u Zadru. Poezijom se bavi još od mladih dana, a djela su joj objavljivana u raznim prestižnim publikacijama, udžbenicima i čitankama. Za haiku pjesme objavljene u časopisima, zbornicima i antologijama dobila je više priznanja i nagrada.

Mapa se može razgledati do 5.travnja. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter