Otvoren Kazališni kamp u Pazinu

Rea Kamenski-Bačun i Vid Ćosić u prestavi 'Bez trećega' (M. RIMANIĆ)
Rea Kamenski-Bačun i Vid Ćosić u prestavi 'Bez trećega' (M. RIMANIĆ)

Predstavom "Bez trećega" Dramskog studija Tirena započeo je u pazinskom Kaštelu 10. kazališni kamp. Ova predstava, nastala po istoimenoj drami Milana Begovića, svrstana među najbolje amaterske kazališne predstave u Hrvatskoj, dobar je početak predstojećeg kazališnog tjedna u Pazinu.

Ondje se u Društvenom centru Veli Jože od 19. do 26. srpnja odražava Tirenin Kazališni kamp, a otvorile su ga Nevija Srdoč, pročelnica odjela za društvene djelatnosti Grada Pazina, i Ines Škuflić Horvat, voditeljica kampa. U sklopu kampa održano je devet radionica u Zagrebu, a slijede dvije u Pazinu. Tijekom sedam dana tridesetak će polaznika sudjelovati u dvije radionice: "Kazalište za najmlađe" pod vodstvom redatelja Ivana Kristijana Majića i "Kazalište i prostor" pod vodstvom dramske pedagoginje Ive Milley te dramaturginje i dramske pedagoginje Maje Sviben.

Kazališni kamp je kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih te edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima. Njime se promiče razvoj kazališne kulture, stjecanje stručnog znanja iz kazališta kao medija te afirmacija mladih umjetnika. U proteklih devet godina u sklopu kampa održano je 135 radionica u kojima je sudjelovalo više od sedam stotina polaznika. Kazališni kamp je 2011. dobio godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.

Polaznici kampa svaki dan rade u Društvenom centru Veli Jože, a 25. srpnja održat će dvije predstave kojim će predstaviti ovogodišnji rad kampa, kaže Škuflić Horvat. (M. RIMANIĆ)      


Podijeli: Facebook Twiter