Otvoren Božićni sajam pazinske knjige

Varelija, Ivić i Načinović
Varelija, Ivić i Načinović

Četvrti po redu izložbeno-prodajni "Božićni sajam pazinske knjige" otvoren je u predvorju Spomen doma u Pazinu. Prilika je to lokalnim izdavačima da se predstave široj čitateljskoj publici koja pak ima šansu nabaviti starije ili novije naslove po promotivnim cijenama.

Otvorenje sajma u 10 sati uljepšali su recitalom učenici prvih razreda pazinske Gimnazije i Strukovne škole Jurja Dobrile, a uslijedilo je predstavljanje slikovnice "Grožnjan, šarena čitanka iz grada umjetnika" u kojem su sudjelovali autor teksta Daniel Načinović, glavni urednik Zlatan Varelija i grafički urednik David Ivić. Kažimo da je simpatičnu slikovnicu ilustrirala Tea Paškov Vukojević.

U podne je uslijedilo predstavljanje knjige Ljubice Ivezić "Odbljesci pamćenja" u kojoj su sudjelovali urednik knjige i književnik Boris Domagoj Biletić, predsjednik pazinske Matice hrvatske David Ivić i novinar Glasa Istre Matija Ćurić.

Ovogodišnji sajam dio je predblagdanske manifestacije Veseli prosinac, a želja je organizatora da se građanima što potpunije predstavi najnovija produkcija knjiga pazinskih autora i izdavača, kao i knjiga koje su tematikom vezane za ovaj grad.

U razdoblju od 10 do 17 sati i tijekom sutrašnjeg će dana knjige nuditi Državni arhiv u Pazinu, Etnografski muzej Istre, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Gradska knjižnica Pazin, "Josip Turčinović", Katedra čakavskog sabora Pazin, Matica hrvatska Ogranka Pazin, Muzej grada Pazina, Pučko otvoreno učilište u Pazinu i Grad Pazin.

Građani mogu donijeti knjige iz svojih privatnih zbirki i ponuditi ih na prodaju. Dio sajma je izložba knjiga i promotivnih materijala iz različitih svjetskih gradova koji su članovi Međunarodne organizacije gradova knjiga (IOB) u koju se Pazin nedavno učlanio. Organizator događaja je Grad Pazin u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin. (A. DAGOSTIN) 


Podijeli: Facebook Twiter