Oduševili Rikardo Načinović, Luka Blažina i Veronika Pervan


Na Valentinovo u Gradskoj knjižnici Labin prigodnim je glazbeno-poetskim programom obilježena 173. godišnjica rođenja Giuseppine Martinuzzi, labinske revolucionarke, pjesnikinje, učiteljice. Svečani program otvorio je Pjevački zbor NEO izvedbom skladbi „Što to bješe ljubav“ i „Dancing Queen“.

Književna prevoditeljica Angela Pataki i kustos Narodnog muzeja Labin Vedran Kos ukratko su predstavili projekt „Književno djelovanje kao borba za pravdu i slobodu“ koji je u širem smislu koncipiran na prikazivanju jednog segmenta rada labinske pjesnikinje i revolucionarke Giuseppine Martinuzzi, a odnosi se na književno djelovanje pjesnikinje u borbi za pravdu i slobodu. Realizacija trogodišnjeg projekta autorice Angele Pataki najavljena je u suradnji sa Zajednicom Talijana „Giuseppina Martinuzzi“ i Narodnim muzejom Labin. U nastavku večeri kratkim poetsko-glazbenim programom, pod mentorstvom profesora Deana Nestorovića i profesorice Klaudije Blašković, predstavili su se učenici OŠ Matije Vlačića Marta Glavičić, Bruno Falco, Dino Peruško, Nicolas Pappalardo, Martina Zulijani i Ani Načinović te učenici OŠ „Ivo Lola Ribar“ Ajdin Terzić i Melisa Džombić koje su pripremale profesorice Jasmina Beloč i Ana Dundara Pajić.

Svojim nastupom oduševili su i izmamili buran pljesak publike mladi glazbenici: učenici Rikardo Načinović na gitari, Luka Blažina na harmonici i mlada pjevačka snaga Veronika Pervan.

Mnogobrojna publika uživala je i u ljubavnoj poeziji nadahnutih labinskih pjesnikinja Rine Miletić, Đulije Miletić, Brune Gobo i Vanesa Aničić kao i u osebujnoj priči o šinjori Mariji pjesnika Danijela Mohorovića.

Program je zaključio pjevački zbor NEO pod ravnanjem voditeljice Nerine Ševrlice. Program je odjavila moderatorica večeri Morin Hukić uz poruku "Vidimo se dogodine!" (I. A.)


Podijeli: Facebook Twiter