Od četvrtka pečatiranje podloga za Ex tempore

S prošlogodišnjeg Ex temporea (J. PREKALJ)
S prošlogodišnjeg Ex temporea (J. PREKALJ)

U nedjelju će se u Grožnjanu održati popularna manifestacija Ex tempore, kojoj će to biti jubilarno 20. izdanje. Tema na koju će umjetnici ove godine stvarati je "Grožnjan - istarski krajolik", izbor slikarske tehnike je slobodan, a novčane nagrade vrlo su primamljive. Prva iznosi 2.500 eura, druga 1.500, a treća 1.000 eura. Osim toga, dodijelit će se još dvije nagrade po 1.000 eura, a osigurat će ih Općina Grožnjan i sponzori.

Prijava sudionika i pečatiranje podloga počinje u četvrtak od 12 do 19 sati u Grožnjanu u loži, tršćanskom Narodnom sveučilištu na Trgu Ponterosso od 9 do 13 sati, te u isto vrijeme u riječkoj Ulici Pile, Zajednici Talijana Pula i sjedištu Talijanske unije Kopar.

Pečatiranje će se u Grožnjanu odvijati tijekom cijelog dana i u petak i subotu, dok će u ostalim gradovima to biti organizirano još samo u petak od 9 do 13 sati. Svaki sudionik može pečatiti najviše dvije podloge, formati slika ne smiju biti veći od dimenzije 100x120 centimetara, a uokvireni radovi moraju se postaviti duž grožnjanskih ulica u nedjelju u 10 sati, gdje će biti izloženi do 18 sati, odnosno dok se ne proglase pobjednici.

U kategoriji mladih mogu sudjelovati osobe od 15 do 18 godina starosti. Za njih su nagrade bonovi za kupnju u iznosima od 200 eura za prvo, 150 eura za drugo mjesto i 100 eura za treće mjesto, plus još jedna od 100 eura kao nagrada Općine Grožnjan.

Svečana dodjela nagrada održat će se u 17.30 sati na terasi Belveder. Organizatori ove manifestacije, na kojoj se očekuje nekoliko stotina umjetnika iz Hrvatske, Italije i Slovenije, su Talijanska unija Rijeka, tršćansko Narodno sveučilište te Općina i Zajednica Talijana Grožnjan. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter