Nova pop-up slikovnica i bojanka "Gladijatori – igraj se i uči!"

Slikovnica Gladijatori
Slikovnica Gladijatori

Pop-up slikovnica i bojanka "Gladijatori – igraj se i uči!" Milene Joksimović, objavljene u izdanju pulske tvrtke Mara d.o.o., bit će predstavljene danas u podne u Arheološkom muzeju u Zagrebu. Uz autoricu, nova će izdanja predstaviti Sanjin Mihelić, ravnatelj Arheološkog muzeja u Zagrebu, Tatjana Batalić iz Mare d.o.o. u ime nakladnika i Zlatko Horvat iz tvrtke Zrinski d.d. koja je sunakladnik.

- Ilustrirana pop-up slikovnica i bojanka kroz priču o povijesti starog Rima i gladijatorskih borbi razvijaju svijest djece mlađeg uzrasta o značaju zavičajne materijalne i duhovne povijesno-kulturne baštine. Slikovnica i bojanka nadovezuju se na vrlo posjećenu manifestaciju Spectacvla Antiqva, odnosno oživljene gladijatorske borbe koje se odvijaju u pulskoj Areni u organizaciji Arheološkog muzeja Istre, Javne ustanove Pula sport i Turističke zajednice grada Pule. Ova manifestacija, uz mobilne aplikacije, slikovnicu i bojanku te pilot suvenire doprinose revitalizaciji antičkog naslijeđa, jačaju identitet i prepoznatljivosti Pule i Istre na mapi kulturnog turizma te razvijaju brand Pula+heritage, ističe se u najavi.

Izdanja su djela domaćih autora, ideju i realizaciju potpisuje Mara Pula, ilustracije Vibor Juhas, dizajnerica Ana Berc grafički je oblikovala izdanje, a autorica teksta i koncepta je dr. sc. Milena Joksimović.

- Pop-up slikovnica i bojanka „Gladijatori – igraj se i uči!“ – predstavljaju inovativan, drugačiji, originalan, zabavan, interaktivan i autentičan trodimenzionalni proizvod kojim je zaokružena edicija Rimska Pula započeta 2013. godine realizacijom mobilne aplikacije pula+heritage tour potom 2014. godine nadgradnjom aplikacije realizirana je edukativno-zabavna nagradna igrica Spectacvla Antiqva za mobilne i tablet uređaje, ističu u Mari d.o.o. napominjući da su izdanja prevedena na talijanski, engleski i njemački jezik.

Projekt su podržali: Ministarstvo kulture RH kroz program Poduzetništvo u kulturi, Istarska županija – Regione Istriana, Upravni odjel za kulturu, gradovi Pula i Vodnjan, turistička zajednica grada Pule i Arenaturist d.d. iz Pule. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter