Nasmijavajući Novigrađane prikupili 4.500 kuna za lovranski Dječji dom

Davor Hačić, Meri Hanžek, Ivan Hanžek i Patricija Radošić-Šabalja (Slavko MAUTNER)
Davor Hačić, Meri Hanžek, Ivan Hanžek i Patricija Radošić-Šabalja (Slavko MAUTNER)

Čak 4.500 kuna prikupila je Udruga za promicanje kreativnih aktivnosti Error na premijeri predstave "CabarError", koju su održali u prepunoj novigradskoj kinodvorani proteklog vikenda. Niz skečeva, u formi cabareta, ponudili su članovi amaterske glumačke družine posjetiteljima posve besplatno, ali su od publike prikupljali novac za lovranski Dječji dom "Ivana Brlić Mažuranić". Nakon što su prikupili 4.500 kuna Errorovci najavljuju da će posjetiti djecu u tom doma i pokušati im izmamiti osmijeh u predbožićno vrijeme.

Pjesma i gluma

Osim ove humane geste, premijeru "CabarErrora" obilježili su urnebesni skečevi koji su do suza nasmijali posjetitelje. Sve skečeve su osmislili članovi Errora. Magic Mišo (Ivan Hanžek) je hipnotizirao publiku svojom magičnom izvedbom, Leona Šućur je prekrasno pjevala, ali joj je nažalost stalno "upadala u pjesmu" lažna Tina Turner (Meri Hanžek) s ne baš zvonkim glasom, zapravo sa svojim kreštavim glasom, u skeču "O šit ic Tina!".

U točki "Moulin Rouge (Revival)" ekipa penzionera je živnula tek nakon što su malo inhalirali nitra. U tom su skeču glumili Davor Hačić, Meri Hanžek, Ivan Hanžek i Patricija Radošić-Šabalja. Egzotičnim plesom na glazbu "L' unico frutto del amor (e la banana)" Ana Banana (Đulijeta Opačak) je pokušala šarmirati novigradskog gradonačelnika Antea Milosa. Svetozar Kudjohannsen (Ivan Hanžek) i njegova pomoćnica Rebek (Davor Hačić) iz Danske su u skeču "Zumba uauta" skoro, ali skoro, potaknuli Novigrađane da počnu vježbati u autima. No, previše su se smijali u danom trenutku.

Duhoviti skečevi

U skeču "Veni, vidi, vestimentis" su se Davor Hačić i Ivan Hanžek senzualno preodijevali. Na pozornicu su došli prekriveni samo ručnicima, a do kraja točke su se odjenuli - u svećenike! Šećer na kraju je svakako bila pjesma "Novigrad, Novigrad" koju je ekipa sama napisala na ritam pjesme "New York, New York" i otpjevala i otplesala svojim sugrađanima. Program je vodio Zlatan Veličanstveni (Mirko Stamenković).

Redateljica cabareta je Aleksandra Krt, a Endy Krt je zaslužan za zvuk i rasvjetu. Na predstavi su još radile Gabriela i Katarina Hanžek koji su se pobrinule za scenografiju, kostimografiju, rekvizite te izradu plakata prema idejama Gabriele Hanžek. Dubravka Mautner se pobrinula za šminku i frizuru, a Martina Andreašić je pomagala u izradi kostima. (P. GREGOROVIĆ, snimio Slavko MAUTNER)


Podijeli: Facebook Twiter