Najljepša božićna glazbena čestitka Rovinjcima

(N. O. R.)
(N. O. R.)

Rovinjski Franjevački samostan i ovog je puta bio mjesto okupljanja najljepših glasova Rovinja, odnosno tradicionalnog Božićnog koncerta svih rovinjskih zborova, koji je bio obogaćen i nastupom članova Gudačkog orkestra osnovne i srednje glazbene škole "Ivana Matetića Ronjgova" iz Pule.

Koncertnu večer pod dirigentskom palicom Danijela Dražića otvorio je zbor HKD-u "Franjo Glavić" izvedbama triju narodno-popularnih pjesama "Na dobro vam Mlado Lito dojde", "U se vrime godišta" i "Narodi nam se Kralj Nebeski", nakon kojih je scenu preuzeo višestruko i međunarodno nagrađivani komorni zbor "Rubino" pod ravnanjem Tatjane Merkl.

"Rubino" je izvodio autorske božićne pjesme da bi nastup okončao nadahnutom izvedbom Cohenove "Hallelujah". "Bukaleta", koja djeluje pod okriljem HKD-a "Franjo Glavinić" oduševila je svojim klapskim načinom pjevanja ali i glasovnim mogućnostima izvođača, dok su mlađahni članovi pulskog Gudačkog orkestra, kojim je ravnao maestri Milan Grbić, svojim svečanim opravama i izvedbama, podigli publiku na noge u želji da fotoaparatom zabilježe najmlađe glazbenike u akciji. KUD "Marco Garbin", kojim je ravnao  David Di Paoli Paulovich, preko izvedbi narodno-popularnih pjesama i Beethovenove "Innoall Notte", posebnu je pažnju privukao izvedbom obrade "Jingle bells" na bitinadski način. Naime, jedna od najpoznatijih božićnih pjesama poslužila je Giorgiju Sugaru da je aranžira na način poznatog rovinjskog pjevanja, popularne bitinade, i u nju uz starije članove KUD-a uključi Mini i Midi pjevače Zajednice Talijana "Pino Budicin".

Zajednički nastup svih  rovinjskih zborova i gostiju koji su u pratnji mnogobrojne publike izveli skladbe "Tiha noć" i "Bijeli Božić", možda je bila najljepša božićna čestitka Rovinjcima, ali i uvjerljivo atraktivna pozivnica za slijedeće blagdansko druženje. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter