Nagrađen pulski odvjetnik Saša Drobnjak

Magdalena Vodopija, Saša Drobnjak i prošlogodišnja dobitnica nagrade Amra Pende (M. ANGELINI)
Magdalena Vodopija, Saša Drobnjak i prošlogodišnja dobitnica nagrade Amra Pende (M. ANGELINI)

Pred brojnom publikom u Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja u nedjelju je po drugi put dodijeljena čitateljska nagrada "Dr. Ivo Borovečki". Prošle je godine dobitnica ove nagrade bila Amra Pende, dok je ove godine ta čast pripala poznatom pulskom odvjetniku Saši Drobnjaku, čestom posjetitelju Sajma i redovitom kupcu, koji je literaturu godinama kupovao i u Castropoli, kako kod stare autobusne stanice, tako i u Zagrebačkoj ulici.

Njemu je, kao i Amri Pende prošle godine, dodijeljena skulptura u obliku slova "č," koju je izradio Mauricio Ferlin, i bon od tisuću knjiga za kupovinu knjiga na Sajmu. Drobnjak nije krio zadovoljstvo nagradom i u kratkom obraćanju kazao je da se nada da će sajam trajati još puno godina. Ta nagrada organizatora Sajma ostavljena je kao šećer na kraju jer bio je to, naime, posljednji program ovogodišnjeg, jubilarnog 20. izdanja ove manifestacije.

Dr. Ivo Borovečki napustio nas je lani u 90. godini, a taj vrstan intelektualac, poznati esperantist, poliglota i svestrana osoba bio je prisutan na svim događanjima sajma od samih početaka, kao dobri duh te manifestacije. Dr. Ivo Borovečki bio je liječnik, specijalist radiolog, dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Redoviti posjetitelji Sajma zasigurno neće zaboraviti njegove uvijek vrlo lucidne, stručne i znalačke komentare i pitanja na raznim tribinama i Doručcima s autorom, pokazujući uvijek iznimno veliko znanje, ali i skromnost.

Kako je rekla direktorica Sajma Magdalena Vodopija, lani su ona i Miodrag Kalčić Kina pokrenuli tu nagradu, koja je subjektivna i dodjeljuje se osobi koja je kupila najviše knjiga i bila na najviše sajamskih događanja, odnosno programa vezanih uz knjigu. (Vanesa BEGIĆ, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter