Na Portarati predstavljen Monte Librić

Na Portarati predstavljen 7. Monte Librić (B. VINCEK)
Na Portarati predstavljen 7. Monte Librić (B. VINCEK)

Najavni program 7. Montelibrića, dječjeg festivala knjiga, održan je na pulskoj Portarati. Prolaznike i šetače tamo je dočekala vrijedna ekipa Monte Librića koja je predstavila novu himnu manifestacije "Točka, točka, točkica...", a na šesterokutnim plakatnim konstrukcijama predstavljen je novi vizualni identitet te manifestacije koja će se održavati u Circolu Zajednice Talijana u Puli od 24. do 30. travnja.

Ekipa Monte Librića svim zainteresiranima je dijelila i letke s posebnim, dodatnim popustom od 10 posto na kupovinu jedne knjige za vrijeme Festivala.

Ovogodišnji je Monte Librić posvećen ilustraciji, a najavljeno je i osnivanje Pula Illustrator Campusa koji je zamišljen kao škola za studente likovnih akademija te sve ostale profesionalne ili amaterske umjetnike koji pokazuju poseban afinitet prema ilustraciji.

Ove se godine očekuje dolazak brojnih europskih ilustratora, kao što su Aljoscha Blau (Njemačka, Rusija), Alenka Sottler (Slovenija), Kestutis Kasparavičius (Litva), Mara Cerri i Magda Guidi i Dario Picciau (Italija). Uz njih dolaze i brojni domaći pisci i ilustratori, a ove godine posjetitelje očekuje najbogatiji talijanski program do sada. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter