Na BaRoMusu nastupio Zagrebački puhački ansambl

Zagrebački puhački orkestar u rovinjskoj crkvi sv. Franje
Zagrebački puhački orkestar u rovinjskoj crkvi sv. Franje

Jubilarni, deseti po redu BaRoMus festival, koji ove godine ispunjava koncertni prostor crkve sv. Franje odličnim koncertima, a time i mnogobrojnom publikom, nastavljen je nastupom Zagrebačkog puhačkog ansambla.

Ansambl, čije interpretacije krasi skladno muziciranje, nastupio je u sastavu Dani Bošnjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Danijel Martinović (klarinet), Bánk Harkay (rog) i Žarko Perišić (fagot).

Za svoje rovinjsko predstavljanje glazbenici su odabrali program naslovljen "Winds across the ages" i njime posjetitelje poveli na zanimljivo putovanje glazbenim svjetovima Jean-Philippea Rameaua (Symphonies et Danses), Mauricea Ravela (Le Tombeau de Couperin), Dubravka Palanovića (Puhački kvintet) i Luciana Beria (Opus Number Zoo).

Tijekom nastupa puhački je sastav pokazao izuzetnu uigranost, a pažnju je plijenio i koloritom bogatim izvedbama. Raskošni aranžmani i originalna djela pisana za puhački kvintet odlično su se uklopili u predivan ambijent rovinjske crkve koja se i ovoga puta svojom akustikom pokazala kao prostor koji domaći i strani posjetitelji, pa i sami glazbenici, vole i cijene.

Posebno je svježe i zanimljivo zazvučala izvedba skladbe Opus Number Zoo (Barn Dance - The Fawn - The Grey Mouse - Tom Cats) Luciana Berija, nastala iz pera jednog od najistaknutijih skladatelja 20. stoljeća.

Svojom vrlo uspješnom glazbenom šetnjom kroz stoljeća glazbenici su zaintrigirali okupljeni auditorij koji je dugotrajnim aplauzima i pozivima na bis ispratio gostujuće glazbenike. Na poziv publike izveli su uvertiru iz Čarobne frule W. A. Mozarta. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter