Mozartov "La ci darem la mano" za veliki bis

Gala večer arija i dueta oduševila publiku
Gala večer arija i dueta oduševila publiku

U sklopu Ljetnog festivala Rovinj, sinoć je u Multimedijalnom centru održan koncert pod nazivom Gala večer arija i dueta. Neke od najpoznatijih opera Bellinija, Verdija, Mozarta, Bizeta i Dvoraka, vrlo nadahnuto, glasovno savršeno i iznimno teatralno izvodili su sopranistica Martina Zadro, prvakinja Opere Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani, bariton Vitomir Marof, stalni član i nacionalni prvak opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i mezzospranistica Katja Markotić, koncertna pjevačica koja podjednako uspješno stilski interpretira djela od barokne do suvremene glazbe i postiže zapažene nastupe u zemlji i u inozemstvu.

Istaknute je glazbenike, za klavirom pratio Davor Ljubić. Koncertni je program započeo Vitomir Marof izvedbom arije "Alla vita che t'arride" iz Verdijeve opere "Un ballo in maschera", da bi doslovce zablistao i najveće ovacije publike zaslužio pjevanjem arije "Cortigiani, vil razza dannata", istog kompozitora iz opera "Rigoletto". Uz ove, odlični je bariton mikrofon preuzeo i publiku opčarao svojom izvedbom Mozartove arije "Deh vieni alla finestra", iz opera "Don Giovanni", te je potpuno razoružao nastupom s Martinom Zadrom s kojom je otpjevao duet "Germonta i Violette" iz Verdijeve opera "La traviata". Dvije dame Martina Zadro i Katja Markotić, zablistale sui svojim izvedbama. Sopranistica Zadro mamila je dugotrajne aplauze izvedbama Mozartove arije "Deh vieni, non tardar" iz opere "Le nozze di Figaro", Bizetove "Le dis que rien ne m?epouvant?", iz opere "Carmen", te izvedbom Dvorakove arije "Mesičku na nebi hlubok?m"iz opere "Rusalka", a Katja Markotoć interpretacijama Verdijeve arije "Stride la vampa", iz opere "Il trovatore", Mozartovim "Vedrai carino?, iz opere "Don Giovanni, te Bizetovoim arijom "Pres des remparrts de Seville", iz famozne "Carmen".

Koncerti je nastup okončan dugtrajnim aplauzom mnogobrojne publike, koji je rezultirao poziovom na bis i zajedničkom izvedbom Mozartove arije "La ci darem la mano". (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter