Morski konjic ovjekovječen dječjom rukom

Sudionici šestog likovnog natjecanja za djecu udruge Ars
Sudionici šestog likovnog natjecanja za djecu udruge Ars

Lik morskog konjica našao se u središtu 6. ex tempora "Mali kreativci" udruge likovnih stvaralaca Fažana - Ars na kojem je proteklog vikenda u Fažani sudjelovalo 40 djece od 5 do 13 godina. Nakon prijava u Turističkoj zajednici od četvrtka, gdje su mali sudionici dobili papir, olovku i pravilnik natjecanja s temom "Svijet morskih konjica", preostale su dane iskoristili za kreativnost da bi u nedjelju u 18 sati donijeli crteže na ocjenjivanje.

U kategoriji predškolaca prvo je mjesto osvojila Leana Žunić, a drugo Matteo Perković, u kategoriji učenika 1. i 2. razreda prvo je mjesto pripalo Oliviji Malbon, drugo je zauzela Gaia Anastasia Otočan, a treće su podijelile Lana Pinzan i Nina Monas. Među trećašima i četvrtašima najbolja je bila Laura Žunić, drugo mjesto pripalo je Lari Pliško, a treće Eni Pliško. U kategoriji starijih osnovaca, od 5. do 8. razreda, prvo je mjesto kao jedini u svojoj kategoriji osvojio Marco Žunić.

Uoči dodjele nagrada svoje su točke izvele plesne skupine DND-a Fažana i ZT-a, a nastupio je i klaun Toni i Div žena. Djeca su se mogla pridružiti i raznim radionicama koje su vodili članovi udruge Ars - Marko Belas na temu "Kamene cartoline", Denis Verbanac na temu "Morski konjići u glini" te Klaudia Valente Novak i Orijana Lukić sa oslikavanjem dječjih lica - sve vezano uz stanovnike morskog dna. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter