Monografija "Zaklada Adris" osvojila Red Dot


U njemačkom gradu Essenu, prošle su nedjelje objavljeni dobitnici Red Dot nagrada, a riječ je o najviše cijenjenim međunarodnim priznanjima na području vizualnih komunikacija. Prestižnu Nagradu osvojila je i monografija "Zaklada Adris" koju je u suradnji s Adris grupom osmislila i izradila agencija Bruketa&Žinić OM, nedavno nagrađena i na European Design Awardsu.

Naime, međunarodni je žiri ocjenjivao svaki od 7.069 radova pristiglih na natjecanje i to uživo na sjednicama u trajanju od nekoliko dana, a među konkurentima bili su i primjerice Gustavo Greco (Brazil), Ali Bati (Turska) i Jack Renwick (Velika Britanija), koji su ujedno dobitnici i prestižnih kanskih lavova na Cannes Lions Festivalu. Što se tiče Zaklade Adris, valja istaknuti da je ona najveća korporativna zaklada u ovome dijelu Europe koja svojim djelovanjem od 2007. godine promiče i potiče inovativnost i kvalitetu u znanstvenom i umjetničkom radu, podupire darovite učenike, studente i mlade znanstvenike, štiti i promiče hrvatsku izvornost te pomaže najpotrebitijima u hrvatskom društvu.

Kako doznajemo, monografija "Zaklada Adris" je priča o prepoznavanju potencijala, sposobnosti da se gleda unaprijed i da se prave vrijednosti prepoznaju u trenutku dok još nemaju svoj konačni oblik. U središtu knjige nalazi se simboličko jaje, beskrajni potencijal života koji tek treba biti oslobođen. Svaki pojedini projekt kojeg je Zaklada podržala nastao je iz tog središta i sada živi svoj puni potencijal. Kroz stranice knjige čitatelj se može upoznati sa svim projektima koje je Zaklada podržala i rezultatima njihova rada. - Kreativnost je najbolji put do uspjeha zbog čega Adris grupa u svemu teži biti drugačija, pa tako i u oblikovanju svojih korporativnih publikacija, rekao je Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter