Mlade gošće iz svijeta sedme umjetnosti


Nakon prethodno uspješno održana tri Ćakulina, u organizaciji Instituta Mediterran i Stress filma, uz mnogobrojnu i šaroliku publiku, u opuštenoj atmosferi pulskog puba Shipyard, održan je četvrti susret, ovaj put sa ženskim gošćama i na temu filma. Barbara Jukopila i Sara Gregorić, uz voditelje Dinu Cvek i Filipa Zoričića, inicijatora Ćakulina, govorile su o svom odrastanju u Puli, djetinjstvu, srednjoškolskim danima i životu izvan Istre.

Barbara Jukopila magistrirala je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Bavi se produkcijom autorskih audiovizualnih, multimedijskih i transmedijskih projekata te kroz njih otkriva nove talentirane autore. Iza sebe već ima niz realiziranih i nagrađenih projekata - filmova i reklama za domaće i strane kompanije i filmske kuće. Posebno je zanimljivo bilo čuti detalje o projektima koji se tiču Pule i Istre, pa je Barbara prezentirala dugometražni igrani film "Štriguni" čija je radnja vezana za Istru i istarske legende, dok je drugi projekt produkcijski servis za dugometražni igran film (Poljska/Srbija) "Pula to je raj", redatelja Nenada Mikovića.

Sara Gregorić magistra je montaže i trenutačno angažirana kao umjetnička asistentica pri Akademiji dramske umjetnosti te kao montažerka na dokumentarnom filmu Ines Jokoš 'Hoćete li vanka?', u produkciji Petnaeste umjetnosti. Sara završava kratkometražni dokumentarac Bojana Mrđenovića 'Zabava' u produkciji Fade-In-a. Njezini raniji poslovni angažmani uključivali su rad na nizu kratkih igranih filmova, raznih videospotova, reklama te televizijskih formata.

Nakon što su i prezentirale svoje uratke na videozidu ,uslijedio je zanimljiv kviz na temu filma u "režiji" suradnika Instituta Mediterran, profesora Semira Koljića. Idući Ćakulin održat će se 31. ožujka u 19 sati, uz gošće iz Zagreba, mlade pulske pjevačice, Ines Nožicu i Manuelu Svorcan, a tema susreta bit će glazba. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter