Limena glazba izvodila moderne aranžmane svjetskih hitova

Božićni koncert u Vižinadi (Slavko LEDIĆ)
Božićni koncert u Vižinadi (Slavko LEDIĆ)

Zajednica Talijana Vižinada i ove je godine, 22. put za redom, pred brojnom publikom organizirala božićno-novogodišnji koncert. Bogat i raznovrstan program započeo je najmlađim pjevačima, Minicantantima, koji su izveli nekoliko pjesama na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku.

Nakon njih kao solisti, nastupili su Lucija Geržinić, Demi Bravar i Ana Vedriš i to s pjesmama s kojima su tijekom godine nastupili na raznim festivalima. U Minicantantima su započeli pjevati Sabrina Ritoša, Cristina Lubiana, čije je pjevačko umijeće zapaženo na Grobničkoj skali, te Ivan Bottezar koji je na Melodijama Istre i Kvarnera svojevremeno odvojio drugu nagradu publike. Zbor ZT Vižinada Armonia izveo je pod ravnanjem novog dirigenta Davidea Circote nekoliko prigodnih božićnih i sakralnih pjesama.

Posebno je dojmljiv bio nastup Limene glazbe ZT Vižinada koja je pod vodstvom Alena Bernobića, pokazala da amaterski puhački orkestri ne moraju nužno izvoditi samo koračnice, već da uz dobre voditelje mogu izvoditi i moderne aranžmane suvremenih svjetskih uspješnica. Vrijedi podsjetiti kako je Limena glazba ZT Vižinada tijekom godine na izmaku uspješno nastupila u Izoli, s Limenom glazbom iz Lissonea u Vižinadi, te na smotrama puhačkih orkestara u Bujama, Rovinju i Kastvu. Na ovom su koncertu diplome za uspješno završen tečaj solfeggia, kao preduvjet za uključenje u Limenu glazbu ZT Vižinada, dobili Lucija Geržinić, Leon Geržinić, Samuel Dobriloviću, Dalibor Grižon, Nikolina Savić, Diego Ferenac, Antonio Nović, Luka Simonović i Nicolas Hržica.

Prema običaju, kao i svake godine na koncertu Zajednica Talijana Vižinada svojim je istaknutim članovima, zaslužnim pojedincima i udrugama dodijelila zahvalnice i priznanja. Uz brojnu domaću publiku koncert su pratili načelnik općine Vižinada Marko Ferenac, zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko, predstavnica Talijanske unije Rosanna Berne. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter