LAR: Otvoreni atelijeri, izložbe i večernji koncerti

St. Christopher's Church of England High School iz Accringtona na Titovom trgu u Labinu
St. Christopher's Church of England High School iz Accringtona na Titovom trgu u Labinu

U tijeku je četvrti tjedan 12. Labin Art Republike pa su atelieri labinskih likovnih umjetnika ponovno bili otvoreni za sve posjetitelje od 19 sati, a u 21 sat u crkvici sv. Stjepana, u sklopu Art kolonije mladih umjetnika, otvorena je izložba videoinstalacija mladog splitskog autora Brune Perića. Bit će otvorena cijeli tjedan, od 10 do 14 i od 19 do 23 sata.

Na Titovom trgu nastupili su mladi glazbenici St. Christopher’s Church of England High School iz Accringtona, Lancashire. Posljednja stanica njihove ljetne turneje hrvatskom obalom bio je upravo Labin, gdje su engleski srednjoškolci pokazali umijeće instrumentalnog i vokalnog muziciranja.

Mladi su Britanci predstavili šaroliki repertoar, od klasičnih skladbi poput "Ave Marije", preko obrada soul i jazz evergreena te numera iz mjuzikla Georgea Gershwina, sve do klasika pop i rock glazbe poput "Tears in Heaven" Erica Claptona ili "Bridge Over Troubled Water" Simona i Garfunkela.

Nastupi mladih glazbenika iz Velike Britanije nastavili su se prekjučer nastupom orkestra John Henry Newman na Titovom trgu. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter