KUD "Lino Mariani": Novi dirigenti i brojni nastupi

Franca Moscarda, Loretta Godigna i Klara Cerin (V. B.)
Franca Moscarda, Loretta Godigna i Klara Cerin (V. B.)

Na konferenciji za novinare u prostorima KUD-a "Lino Mariani" u Zajednici Talijana predsjednica Loretta Godigna predstavila je novosti ovoga KUD-a. Izvijestila je da je maestra Klara Cerin preuzela mandoliste, a ona će voditi i muški zbor do povratka Ileane Perosa Pavletić s porođajnog.

- Vrlo smo zadovoljni tim rješenjem. Mješoviti će zbor i dalje voditi Franca Moscarda, a ženski kao i do sada Orietta Šverko, kazala je Godigna.

Prema najavi KUD očekuje plodna sezona. Već 28. listopada održat će se koncert mandolinista u Zajednici Talijana kao hommage maestru Štekaru, kojemu bi ove godine bilo 20. godina vođenja mandolinista, a 30. listopada u katedrali održat će se misa za pokojne članove ovoga KUD-a. Na Dušni dan nastupat će na gradskom groblju, a 11. studenog je Dan ovoga KUD-a, a bio bi i rođendan maestra Milottija. Sudjelovat će sve sekcije, a za tu priliku nastupit će i orkestar sastavljen od vanjskih suradnika pod vodstvom Branka Okmace, vrlo cijenjenog suradnika "Lina Marianija". Početkom prosinca nastupat će na tržnici u programu SAKUD-a, 16. prosinca u Domu "Alfredo Štiglić", a 23. prosinca imat će koncert za kraj godine, te 25. prosinca sudjelovati na božićnoj misi u katedrali.

Maestre Klara Cerin i Franca Moscarda izrazile su svoje zadovoljstvo radom u "Marianiju", ističući da je potrebno osvježiti redove novim zborašima, a potrebni su prije svega muški glasovi. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter