Koncert Puhačkog orkestra grada Pule u INK


Puhački orkestar grada Pule nastupa u ponedjeljak u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Ovaj tradicionalni zimski glazbeni događaj, u sklopu manifestacije Prosinac u gradu - izvođači svojoj publici kao i uvijek dosad poklanjaju.

U organizaciji Puhačkog orkestra, sa suorganizatorima INK-om i SAKUD-om Pula, te uz pokroviteljstvo Grada Pule, koncertna će večer posjetiteljima ponuditi raznolik program. Dirigiraju Ante Dobronić i Branko Okmaca, a gošće su pjevačica Vesna Nežić-Ružić i violinistica Sanja Pančevski. One će izvesti "Violine u noći" (Milotti, Obradović) i "Kud plovi ovaj brod" (Arnautalić, Juras).

Program donosi i filmske teme ("Američki grafiti", "Pčelica Maja"), Straussovu brzu polku ("Grom i munja"), Fučikovu najpopularniju koračnicu ("Florentiner Marsch"), odabrane stavke iz Orffove "Carmine Burane", kao i posvetu Georgeu Gershwinu (teme iz "Rapsodije u plavom" i "Amerikanca u Parizu"), te ujedno i japanskom aranžeru Naohiu Iwaiu.

Vizualni dojam koncerta obogatit će projekcije fotografija medulinskog autora Kristijana Siladića. Kroz program će voditi Tijana Vukić, a ulaz je slobodan.

Puhački orkestar grada Pule, osnovan 1993. godine, simfonijskog je tipa, sa šezdeset glazbenika svih generacija. Repertoar mu je vrlo bogat: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter