Književna večer porečkog pisca Zorana Antičevića

Damir Miloš, Zoran Antičević i Blaženka Đermadi (V. HABEREITER)
Damir Miloš, Zoran Antičević i Blaženka Đermadi (V. HABEREITER)

Zanimljiva književna večer mladog porečkog književnika Zorana Antičevića bila je početak fešte koju je u večernjim satima na blagdan Velike Gospe organizirala Udruga vlasnika stanova Červar Porta. Na središnjoj pozornici na trgu u ovom naselju Antičević se vjernoj publici, ali i onima koji tek odnedavno prate njegov rad predstavio svojim pjesmama i najavio izlazak svog novog romana "Evanđelje tame" tiskanog u izdanju Matice hrvatske, koji će službenu promociju doživjeti ove jeseni.

Književnu večer vodili su porečki voditelj Damir Miloš i profesorica hrvatskog jezika i komparativne književnosti Blaženka Đermadi, Zoranova učiteljica u srednjoj školi. Iako tek mali uvod u pravu prezentaciju romana, sa svojim je sugovornicima Zoran razgovarao o fantastici, znanstvenoj fantastici i avanturi u romanu, o dvostrukom kodiranju teksta, simbolici, znanosti i pseudoznanosti, psihološkim aspektima, ali i monoteizmu i politeizmu koji se također provlače kroz roman. Bilo je riječi i o nastajanju ovog romana. - Sve se dešavalo u noći. Zapravo i kada napraviš najsavršeniji roman, stalno imaš potrebu vraćat mu se i raditi još na njemu, stvaranje likova ti nedostaje. Ja sam obožavao glavni lik u romanu, zaljubio sam se u glavnu junakinju, jednostavno nisam htio završiti ovaj roman, rekao je Zoran. Bilo je tu sjećanja na neke od njegovih ranijih uradaka, poeziju objavljenu u samostalnim zbirkama "Ljubav iz davnine" i "Dolina stvaranja", ali i pokoja pričica o zgodama i anegdote iz njegova privatnog života.

Književnu je večer glazbom začinio gitarist Zlatko Crnković, te svojim nastupom mladi porečki glumac Glen Stelko. Večer se nastavila uz druženje i potpisivanje nove knjige koja se ovom prilikom zahvaljujući Udruzi mogla kupiti po promotivnoj cijeni, te nastup Pergola benda. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter