Kino Valli dobilo novu digitalnu opremu


Dvorana pulskog kina Valli danas je opremljena najsuvremenijom, pola milijuna kuna vrijednom, digitalnom opremom i novim kvalitetnim platnom, a zahvaljujući dodatnoj nadogradnji projektora i pripadajućim dolby naočalama jedino pulsko kino osposobljeno je i za filmske 3D projekcije.

Prva javna 3D projekcija planirana je za 1. kolovoza, nakon završetka 60. Festivala igranog filma, a kino i festival počinju koristiti novu digitalnu opremu već sutra.

Stara 35-mm vrpca odlazi u povijest, a digitalizacija je nužnost za opstanak kino scene. U suprotnom bi, kako je rekla direktorica Kina Valli Tanja Miličić, kino ostalo u raskoraku s novom tehnologijom i na kraju bi to označilo njegov kraj. No, onima koji ne vole 3D projekcije, osigurat će se tjedno bar dvije, tri uobičajene projekcije.

S druge strane, 553 tisuće kuna vrijednost je digitalnog projektora za pulski, motovunski i još četiri hrvatska filmska festivala. Digitalna oprema omogućena je ovotjednim potpisanim ugovorom između kinoprikazivača, HAVC-a, Ministarstva kulture i LMT-a kao isporučitelja digitalne opreme, a bit će sastavni dio Kina Valli i Festivala igranog filma u Puli. U Istri program digitalizacije obuhvaća i kinodvorane u Rovinju, Poreču i Pazinu, te Motovun film festival. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter