Ketrin Milićević Mijošek nova ravnateljica MSUI-ja

Ketrin Milićević Mijošek (J. PREKALJ)
Ketrin Milićević Mijošek (J. PREKALJ)

Na sjednici Skupštine Istarske županije, održanoj u ponedjeljak navečer, za ravnateljicu Muzeja suvremene umjetnosti Istre potvrđena je Ketrin Milićević Mijošek, profesorica likovne umjetnosti iz Poreča, ravnateljica Muzeja Lapidarium iz Novigrada.

Prvi natječaj je raspisan još u lipnju ove godine, a za novo vodstvo MSUI-ja tada je pristiglo pet prijava kandidata. Potom je dotadašnja ravnateljica Gorka Ostojić Cvajner otišla u mirovinu, i natječajno povjerenstvo je na temelju pristiglih prijava odabralo četiri kandidata i donijelo odluku odnosno prijedlog o novom ravnatelju/ci, a kojeg je potom trebala potvrditi i županijska Skupština.

Nakon toga je u aktima župana objavljen dokument kojim se poništava i izvan snage stavlja prijedlog o imenovanju nove ravnateljice MSUI-ja. Pročelnik županijskog Odjela za kulturu Vladimir Torbica, koji je uz dizajnera Maurizia Ferlina i akademskog slikara i kipara Erosa Čakića, bio u tročlanom natječajnom povjerenstvu, kazao da je povjerenstvo dalo svoj prijedlog, no kako se sjednica županijske Skupštine nije održala, istekao je rok od 45 dana u kojem je taj prijedlog Skupština trebala i potvrditi. Stoga je natječaj morao biti ponovljen.

Na ponovljen natječaj koji je raspisan krajem listopada, javile su se povjesničarke umjetnosti Kristina Tamara Franić, Branka Benčić i Ketrin Milićević Mijošek, koja je izabrana za ravnateljicu. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter