Arhiva Glasa Istre

Pretraga

Glas Istre je bio prvi list u Hrvatskoj koji se pojavio na internetu - naime, godine 1997. nakratko se na internetu moglo čitati Glas Istre. S redovnim objavama na internetu Glas Istre je krenuo od 2. studenog 2004. godine. Ta, prva verzija portala Glasa Istre sadržajem se nije razlikovala od tiskanog izdanja - naime, svi tekstovi objavljeni u tiskanom izdanju bili su u cijelosti dostupni čitateljima i na internet izdanju.

Internet stranica Glasa Istre koja je pokrenuta 2004. godine na adresi www.glasistre.hr samostalan je projekt djelatnika Glasa Istre, a godine 2009. napravljen je redizajn prvotne verzije internet stranice Glasa Istre. Godine 2012. formirana je zasebna redakcija portala te redizajnirana web stranica. Iako sa zasebnom redakcijom, portal je i dalje usko vezan za redakciju koja stvara tiskano izdanje, a novinari rade kako za tiskano izdanje tako i za portal.

U lipnju 2018. web portal Glasa Istre dobio je novo ruho – uz redizajn koji je u potpunosti napravio tim Glasa Istre, u želji da vam i dalje donosimo najzanimljivije vijesti iz regije i svijeta, a sve to u suvremenom i prilagođenom izdanju.



Glas Istre su hrvatske dnevne novine - nezavisni dnevnik iz Pule čije je prvo izdanje izašlo 18. kolovoza 1943. godine. Utemeljen je u partizanima, te je prvi broj Glasa Istre tiskan u okolici Crikvenice kao antifašističko glasilo naroda Istre. Od 1. studenog 1969. godine počinje izlaziti kao dnevnik, a od travnja 1989. izlazi i nedjeljom. Tijekom rata objavljeno je 35 brojeva u ilegalnim tiskarama koje su se selile od sjeverne Istre do Gorskog kotara.

Kroz više od pola stoljeća Glas Istre je glavni i najprodavaniji tiskani izvor informacija na području Istre. I danas najveću pažnju posvećuje mjesnim kronikama, prateći brojna zbivanja na Poluotoku, uključujući i najmanja mjesta zahvaljujući razvijenoj mreži dopisnika. Na taj način pokriva teme opće društvene kronike, ali i sportska, kulturna, mozaična i druga zbivanja.

Sjedište Glasa Istre nalazi se u Puli (Japodska 28), a ima dopisništva u Rovinju, Poreču, Pazinu, Labinu i Buzetu. Tiska se u Novom listu u Rijeci.