Istarsko narodno kazalište obilježava Međunarodni dan plesa

Iz predstave "Zatvaramo!"
Iz predstave "Zatvaramo!"

Međunarodni dan plesa u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula obilježit će se danas kroz pet dijelova od jutra do navečer.
 
Polaznici radionice Scenski pokret Dramskog studija INK-a predstavit će građanima Pule pokretnu instalaciju. Između 11 i 12 sati velika skupina polaznika kretat će se pulskim centrom, a organizatori pozivaju građane da se pridružite njihovoj pokretnoj slici i postanu dio "plesne kreacije". 
 
U 12.30 sati na petom katu INK-a održat će se 90-minutna radionica Kreativnog plesa koju vodi Andrea Gotovina. Radionica je zamišljena kao istraživanje vlastitih tjelesnih mogućnosti, kreativnosti i slobode.
 
Od 17 do 19 sati u Maloj dvorani kazališta svi zainteresirani moći će pogledati video kolaž plesnih predstava koje su nastale u produkciji INK-a zadnjih deset godina.
 
Prije večernje predstave, u 19 sati u foajeu Istarskog narodnog kazališta gosti će se prepustiti ugodnoj atmosferi u društvu Darka i Carlosa. Darko Japelj, glumac i izvođač odabrao je i oblikovao tekstove poznatih svjetskih koreografa i plesnih umjetnika koje će podijeliti s publikom. Sve to uz zvuk klavira, na kojem ga kroz trenutnu improvizaciju i kreaciju prati Carlos Andres Fagin. Njih dvojica publiku će povesti na malo putovanje kroz povijest plesa.
 
Na samom kraju ovoga plesnog dana, na Maloj sceni INK-a u 20 sati na programu je plesna predstava "Zatvaramo!" autorice i koreografkinje Andree Gotovine (u 
suradnji s izvođačima). Premda se radi o obnovi, predstava je i svojevrsna premijera, jer predstava se s vremenom, kao i ljudi, mijenja, razvija i raste. Izvođači su Tisa Kliček, Filip Lugarić, Sanela Hasanbegović, Luka Mihovilović, Leonarda Sep, Fran Vozila, Karla Medakov, Saša Stepanović, Zoja Poropat i Marko Gašparović.
(M. Ra.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter