Intenzivno kulturno ljeto u Balama

Jazz večeri ispred kaštela Bembo počinju u 21.30 sati (A. P.)
Jazz večeri ispred kaštela Bembo počinju u 21.30 sati (A. P.)

Idućih desetak dana špica je Baljanskog ljeta - od sutra do iduće nedjelje, 3. kolovoza, mještani i njihovi gosti svakodnevno mogu uživati u koncertima, likovnim izložbama, sportskim nadmetanjima te tradicionalnoj Baljanskoj noći uz mnogo dobre zabave i bogatu gastronomsku ponudu.

Na konferenciji za novinare, jučer održanoj u sjedištu Općine, predsjednik općinskog Odbora za kulturu Ennio Malusa najavio je jubilarnu, 50. međunarodnu izložbu "Castrum Vallis", na kojoj će se predstaviti 80-ak autora iz svih područja primijenjene umjetnosti, a otvara se sutra u 20 sati u Multimedijalnom centru Ulika.

- Izuzetno smo ponosni na ovu obljetnicu "Castrum Vallisa" na kojem nisu bitne titule, radi li se o akademskim ili umjetnicima s ceste. Izlagači nam se danas sami javljaju pa je selekcija sve teža, kazao je Malusa, najavivši pritom i nastup ženske klape Castrum Vallis te gostovanje gitarskog orkestra iz Gorice.

Sandro Mitton iz Turističke zajednice najavio je koncerte na trgu od 21 sat. Rovinjski sastav Batana nastupa u ponedjeljak, 28. srpnja, a dva dana kasnije, u srijedu, francuski glazbenik Aksak Fanfar. U četvrtak, 31. srpnja, počinje Last Minute Open Jazz festival, koji na raznim lokacijama traje do nedjelje, 3. kolovoza. Koncertne večeri počinju u 21.30 sati, a organizator Tomo Pavleka iz Kamenih priča najavljuje mnogo dobre glazbe različitih stilova.

Tradicionalna Baljanska noć na rasporedu je 2. kolovoza, a zvijezde večeri su Mladen Grdović i pulski The Night Express koji će od 21 sat nastupiti na trgu Tomaso Bembo. Tijekom dana održavaju se teniski i malonogometni turnir te biciklijada, a mještani i njihovi gosti će moći kušati domaće specijalitete u lokalnim ugostiteljskim objektima.

Vrhunac fešte svakako će biti vatromet i izvlačenje pobjednika tombole, a sudionici mogu osvojiti automobil, skuter, televizor ili bicikl. Listić po cijeni od 20 kuna može se kupiti u Turističkom uredu. Ovogodišnja je novost turistički vlakić koji će te večeri posjetitelje iz autokampova prevoziti do Bala. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter