INK: Predstavljena prva ovogodišnja premijera

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Prvi ovogodišnji premijerni naslov Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u pulskoj kazališnoj kući. Riječ je o predstavi "Virginia Woolf" Edwarda Albeeja, u režiji Damira Zlatara Freya, a u prijevodu Gordane Popović-Vujičić. Premijera predstave u kojoj glume Nela Kocsis, Aleksandar Bogdanović, Helena Minić i Duško Modrinić održat će se u petak, 3. listopada u 20 sati na Maloj sceni INK-a, a reprize su na programu 4., 5., 7. i 8. listopada.

Angažirano kazalište

Predstavljajući ansambl predstave, ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić rekla je da Albee ovom predstavom donosi nepresušno vrelo inspiracije, a Damir Zlatar Frey je sjajno prenio to djelo na daske pulske kazališne kuće. Jeromela Kaić istaknula je odličnu suradnju Freya i INK-a, ističući da je tu realizirao brojne uspješne naslove.

- Neizmjerno sam sretan da sam radio to djelo, iako mnogi kažu da se režiranjem ovoga djela zakorači u zrelu dob. Predstava donosi i vremenski pomak u odnosu na vrijeme kada je napisana, a tu je unijeto i iskustvo novog vremena, ljudi su sada drukčiji negoli prije nekoliko desetljeća, na drukčiji se način progovara o intimi općenito, drukčije se iznosi unutarnji život čovjeka. Mene prije svega zanima angažirano kazalište, ne kazalište kao zabava, već ono kazalište koje govori o nama, sada i ovdje. Smatram se vrlo sretnim što sam dobio tako sjajne glumce i što smo stvorili dva sata jedne angažirane predstave, kazao je Damir Zlatar Frey.

Sjajan tekst

Nela Kocsis izrazila je veliko zadovoljstvo što je imala mogućnost glumiti pod redateljskom palicom Damira Zlatara Freya, te istaknula je da je do sada bila na neki način hendikepirana bez toga iskustva.

 - Tekst je zbilja sjajan, a kolege su divne, rijetko kada je moguće raditi u tako divnim uvjetima, s tako divnim ljudima, a tu, osim kolega glumaca, ubrajamo i ostalo popratno osoblje, kazala je Kocsis.

Aleksandar Bogdanović posebno je naglasio da je to hrabra i čista predstava koja predstavlja gledateljima puno emocija, te je kazao da nakon što odgledaju ovu predstavu, gledatelji neće moći mirno spavati, odnosno neće moći odmah zaspati.

- Za ovu predstavu treba imati hrabrost i srce, a tvrdim da nitko neće biti ista osoba kada izađe iz INK-a, dođite i vidite se, uvjerljiv je bio Bogdanović.

Duško Modrinić, koji je dobar prijatelj s Bogdanovićem već niz godina, izrazio je zadovoljstvo rada s cijelom ekipom, naglašavajući da se radi o neprocjenjivom užitku.

Da je rad na ovoj predstavi veliki blagoslov, kazala je i pulska glumica Helena Minić, navodeći da se uvijek nešto nauči, te ističući da je na sceni uvijek bilo ugodno unatoč teškoj tematici. Naglasila je da čovjek najbolje stvara u takvom ambijentu. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter