Galerija Vincent iz Kastva: Umjetnošću protiv nasilja

Izložba je otvorena u galeriji Vincent iz Kastva (D. MEMEDOVIĆ)
Izložba je otvorena u galeriji Vincent iz Kastva (D. MEMEDOVIĆ)

Međunarodni dan žena bio je jedan od povoda da se u galeriji Vincent iz Kastva Istarskog narodnog kazališta–Gradskog kazališta Pula priredi otvorenje putujuće umjetničke izložbe u sastavu međunarodne humanitarne akcije „Umjetnošću protiv nasilja“, u organizaciji Lions kluba.

Uz Dorinu Tikvicki, koja je ležerno i nadahnuto vodila program, prigodne riječi i recitacije predsjednice pulskog Lionsa Nele Načinović, govora članica kluba te ujedno i organizatorica pulskog dijela ove manifestacije Vesne Plavšić i Vere Plastić, nazočnima je objašnjeno da je ova međunarodna humanitarna akcija posvećena djeci žrtvama nasilja u obitelji, a dio prihoda od prodaje izloženih djela namijenjen je njihovom školovanju.

Konkretno, sredstva dobivena od prodaje umjetničkih radova s pulske izložbe ići će za školovanje troje djece iz Ližnjana koja žive u tri različite udomiteljske obitelji.

Autori izloženih radova, koji će se moći razgledati do 22. ožujka radnim danima od 8 do 16 sati, su Ante Živković Foškar, Sašo Petroševski Novak, Vera Antolić, Đuka Siroglavić, Božidar Škofač, Katja Majer te pulske umjetnice Loreta Buršić, Aleksandra Rotar i Sonja Milotić Šesto. Nastupio je mladi gitarista učenika pulske glazbene škole Nino Atanasković.

Povjerenstvo za borbu protiv mržnje i nasilja pridružilo se pozivu Društva Naša djeca Ližnjan za organizaciju ove akcije, a projekt provode Lions klubovi Distrikta 126, Kontesa Nera iz Zagreba, pulski Lions, LC Klubovi Zarja iz Maribora, zatim iz Portoroža, te umjetnici iz Hrvatske i Slovenije. (V. BEGIĆ; snimio D. MEMDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter