Film o četiri lezbijke i jednoj transrodnoj osobi

Iz filma "Još jednom"
Iz filma "Još jednom"

Film "Još jednom", 45-minutni dokumentarac koji tijekom sedam godina prati živote pet prijatelja, četiri lezbijke i jedne transrodne osobe, fokusirajući se na njihove ljubavne odnose, prijateljstva, aktivizam i kreativan rad, prikazat će se sutra u 20 sati u Dnevnom boravku Rojca.

Pulskom projekcijom počinje turneja ovog filma u deset hrvatskih gradova, a film je sinoć prikazan na ZagrebDoxu, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma.

Film prati intimna previranja aktera, propitivanja odnosa, ljubavnih veza i njihovog roka trajanja, a protagonističku ekipu čine videoumjetnica i fotografkinja Ana Opalić, redatelj i montažer Noah Pintarić, spisateljica i voditeljica "Petog dana" Mima Simić, stripašica Helena Janečić, književnica Ivana Kovačić i njihove partnerice - bivše, sadašnje ili buduće.

Filmska ekipa ovom turnejom želi stupiti u izravan odnos s publikom koja film inače ne bi imala prilike pogledati, te razgovorom s publikom nakon projekcije otvoriti prostor komunikacije, ali i prostor za neki novi film, film o publici, film o predrasudama, kako filmske ekipe koja putuje Hrvatskom s teretom vlastitih predrasuda o "konzervativnim" i "liberalnim" krajevima, tako i o predrasudama publike, kojoj je ovo možda prva prilika da nakratko uđe u živote ljudi o čijim je životima odlučivala na nedavnom referendumu. Publika se poziva na projekciju ako ne zbog filma i razgovora, onda barem zbog kontakta Nina Raspudića, koji će Mima Simić dijeliti nakon projekcije.

Režiju potpisuju Ana Opalić i Noah Pintarić; a scenarij, odnosno produkciju Jasna Žmak i Dijana Mlađenović, Puljanke sa zagrebačkom adresom. Prikazivanje filma u Rojcu realizirano je u suradnji sa Savezom udruga Rojca. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter