Festival Književna karika - Lit Link u Makini

Bojan Žižović (D. ŠTIFANIĆ)
Bojan Žižović (D. ŠTIFANIĆ)

Drugo izdanje festivala Književna karika - Lit Link, u organizaciji Hrvatskog društva pisaca, sutra će započeti u Galeriji Makina u 21 sat. U Puli će se tako predstaviti tj. svoja djela čitati Miriam Toews, Adam Mansbach, Jasna Žmak, Sheila Heti, Marko Pogačar, Shaughnessy Bishop-Stall i Bojan Žižović.

Nakon Pule program će se u petak održati u Rijeci gdje će u Astronomskom centru u 19.30 biti predstavljen časopis McSweeney's Quarterly i izdanja hrvatskih autora u pripremi, a nastupit će Adam Mansbach, Enver Krivac, Sheila Heti, Davor Mandić, Buzz Poole, Zoran Žmirić, Miriam Toews, Željka Horvat Čeč i Shaughnessy Bishop-Stall. Zadnja večer festivala je u subotu u kinu Grič u Zagrebu 20 sati gdje će radove čitati Maša Kolanović,  Adam Mansbach, Robert Međurečan, Miriam Toews, Ivana Kovačić, Kathryn Borel, Ivana Simić Bodrožić, Sheila Heti, Dalibor Šimpraga i Shaughnessy Bishop-Stall.

Kako kažu organizatori, ova manifestacija teži ne samo događajnosti i obogaćivanju kulturne ponude naših gradova, nego i dugoročnim efektima u inozemnom plasmanu hrvatske književnosti. Uz predstavljanje stranih i domaćih autora, festival se usmjerava i na promociju domaće književne scene kod stranih urednika i izdavača koji su njegovi jednako važni gosti. Nakon uspješnog prvog izdanja koji je urodio i konkretnim interesom američkih nakladnika i časopisa za hrvatsku književnost, festival ove godine, osim nove postave domaćih autora, okuplja pisce i urednike iz Kanade, SAD i Engleske. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter