Festival fantastične književnosti u Pazinu

Naslovnicu zbirke "Samostanske priče" dizajnirao je Mario Rosanda Ros
Naslovnicu zbirke "Samostanske priče" dizajnirao je Mario Rosanda Ros

Trinaesto izdanje pazinskog Festivala fantastične književnosti održat će se ovog petka u Pazinu, te sutradan u subotu u Svetom Petru u Šumi. U pazinskom dijelu programa u petak u 20 sati u pazinskom Kaštelu predstavit će se nova izdanja fantastične književnosti iz regije, među ostalim romani "041" i "Zovite me Jurina" medulinskog pisca Saše Šebelića, prvi roman mladog porečkog pisca Zorana Antičevića "Evanđelje tame", novi roman beogradskog pisca Gorana Skrobonje "Sva Teslina deca", nova zbirka priča zagrebačkog pisca Zorana Vlahovića "Ljudski faktor", te nekoliko konvencijskih i festivalskih zbirki fantastičnih priča iz regije.

Ljiljana Avirović, Carla Rotta i Antonio Giudici predstavit će talijanski prijevod zbirke "Priče o starim bogovima" (koja je bila objavljena u sklopu Festivala fantastične književnosti 2007. godine), a nastupit će i popularni zagrebački pisac humorističkog fantasyja Vanja Spirin, koji je inače aktualni gost pazinske kuće za pisce.

U subotu u 21 sat u klaustru pavlinskog samostana u Svetom Petru u Šumi predstavit će se ovogodišnja tematska festivalska zbirka "Samostanske priče" i u njoj objavljeni autori Dragić Rabrenović, Ivana Delač, Dajana Šalinović, Vesna Kurilić, Ed Barol, Marko Fančović, Tihomir Jovanović, Goran Gluščić, David Kelečić, Aleksandar Žiljak, Goran Skrobonja i Milena Benini. Obje festivalske književne večeri moderirat će Davor Šišović koji je i uredio zbirku "Samostanske priče", objavljene u nakladi Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu. Festival fantastične književnosti tradicionalno organizira udruga Albus iz Pazina, u suradnji s Muzejem grada Pazina i općinom Sveti Petar u Šumi. (A. D. )


Podijeli: Facebook Twiter