Dvije nagrade za Elenu Monteverdi i Irenu Perin

Rad Elene Monteverdi i Irene Perin
Rad Elene Monteverdi i Irene Perin

U rovinjskom Centru vizualnih umjetnosti Batana postavljena je izložba fotografija i audiovidea koju zainteresirana publika ima priliku vidjeti do konca mjeseca. Riječ je, naime, o drugom po redu natječaju na temu "Foto priča o Rovinju" na kojem je sudjelovalo 35 autora između kojih je komisija odabrala tri najuspješnija u kategoriji fotografije i jednu autoricu za sekciju audio-video.

Među foto laureatima prvo mjesto za najbolje fotografije, po mišljenju ocjenjivačke komisije - Marino Budicin, dogradonačelnik Rovinja, Marco Zago, ravnatelj ISFAV-a, i Ermano Bančić, tajnik "Batane" - zauzele su Elena Monteverdi i Irena Perin za seriju pod nazivom "Stara luka", a isti je tandem osvojio i broncu ali za fotografije koje su u centar objektiva stavile rovinjski škver. Drugo mjesto također je pripalo grupi u sastavu Laura Frescura, Elisa Lucano i Sara Saccetto za fotografije pod imenom "Nas(s)ere nel mare". Najljepši video zapis o rovinjskim šternama napravila je Marija Ćurćić.

Inače, i drugi su natječaj "Foto priča o Rovinju" organizirali Institut za fotografiju i vizualne umjetnosti iz Padove i Centar za vizualne umjetnosti Batana, pod pokroviteljstvom Grada Rovinja i Turističke zajednice Rovinj uz sponzorstvo Maistre. Cilj je natječaja/ izložbe potaknuti foto amatere da kroz objektiv ispričaju svoju priču o Rovinju, njegovoj kulturnoj, prirodnoj i povijesnoj baštini, stanovnicima i običajima.

Uz nagrađene autore - pohvaljeni su radovi "Stara željeznica" Matee Lac, "Noć sv. Lovre u Rovinju" Antonelle Varotto, "Jesen u rovinjskoj bolnici" Sanje Kušar, "Portreti na tržnici" Darka Trojanovića i "Medo in vrata" Raste Vrečko. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter