Dovršeno snimanje filma Puljanke Ivane Hrelja

Sa snimanja filma Ivane Hrelja
Sa snimanja filma Ivane Hrelja

Djecu, mlade u dvadesetima i osobe starije životne dobi uhvaćene u kolopletu emocija, čulnih senzacija i protoka vremena, oslikala je u svom posljednjem kratkometražnom filmu pod nazivom "Žena, dijete" Puljanka Ivana Hrelja, apsolventica filmske i televizijske režije na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Film je nastao pod mentorstvom profesora Gorana Markovića, a koproducent filma, koji je autorici pružio logistiku, je Pulska filmska tvornica.

"Film je inspiriran radom i fotografijama Roberta Franka iz knjige 'The Americans'. U njemu pratimo nekoliko životnih priča i junake u svakodnevnim, ali neobičnim životnim situacijama. Prikazan je život u jednom gradu obogaćenom pripadnicima romske zajednice. Začudni ili simbolički prizori trebaju djelovati na gledatelje koji se prepuštaju misaonom i vizualnom zaključivanju", kazala je Hrelja.

"Žena, dijete" je njezin diplomski rad, a u njemu kombinira igrani, dokumentarni i art-film. Lokacije na kojima se snimalo jesu Dom za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić", Pulska filmska tvornica, Busoler, Društveni centar Rojc i Frizerski salon Rozi. Zlatko Pančić bio je direktor fotografije, dok je za zvuk bio zadužen Andrea Pavlović. Uloge su tumačili Đeva Huseini, Zlatko Velagić, Bijonsa Bajramov, Laura Drandić, Mina Bajramov, Moreno Šabić, Boris Frezza, Matea Vidović, Luka Cepuš, Raul Gušani, Leon Gušani, Dorina Vlakančić i Ramiza Huseini.

Ivana Hrelja je kao studentica beogradske akademije sudjelovala na nekoliko projekata i režirala više dokumentarnih i kratkometražnih igranih filmova: "Ko živ ko mrtav", "Čovjek čovjeku vuk", "Katarina i njezina djeca"… (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter