Danas počinje 8. Festival dječje knjige Monte Librić


Svečano otvaranje 8. Festivala dječje knjige Monte Librić održat će se danas u 11 sati na terasi pulskog Circola. Ceremoniju otvorenja, prema scenariju i u režiji Ree Korani, plesom će pratiti polaznici Dramskog studija INK-a, a koreografkinja je Andrea Gotovina.

Prema najavi, na otvaranju će govoriti predstavnici pokrovitelja: načelnica Odjela za promidžbu knjige i čitanja Ministarstva kulture Republike Hrvatske Dubravka Đurić Nemec, zamjenik župana Istarske županije Miodrag Čerina, gradonačelnik grada Pule Boris Miletić, predsjednik Zajednice Talijana Fabrizio Radin i direktorica Monte Librića Slavica Ćurković. Gost iznenađenja bit će mladi skijaš, osvajač plasmana Svjetskog skijaškog kupa Natko Zrnčić Dim.

Prvi festivalski program Piknik s autoricom počinje u 12 sati u velikoj dvorani Circola, a gošća je Marijana Jelić autorica knjige "Coprnica Dragica. Od 16 do 20 sati traje program Knjiga u pokretu na otvorenoj sceni Libraonice. U 17 sati u velikoj dvorani počinje program Knjige papam, gost je Natko Zrnčić Dim, a voditelj Mladen Kušec. Od 17.30 do 18 sati na terasi Circola traje Librić teatrino, a Pikolina Zipkaa izvodi "Volim se zibat, zibat...".

U 18 sati u velikoj dvorani u programu Autorica iz daljine gostuje Ildikó Horváth, a u 19 sati na istom mjestu počinje Priča za laku noć. Gošće su Jelena Pervan i Jelena Brezovec, a pripovijeda Baka Librić.

U 20 sati u Srpskom kulturnom centru otvara se izložbe fotografije Minje Subote "Deca su ukras sveta", a u programu sudjeluju Minja Subota i Miodrag Jakšić.

Bogat program pulskog Monte Librića trajat će do nedjelje 26. travnja. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter