CVU Batana: Od iskustva do beskraja

S otvaranja izložbe "Od iskustva do beskraja" Lavoslave Benčić
S otvaranja izložbe "Od iskustva do beskraja" Lavoslave Benčić

Rovinjski Centar vizualnih umjetnosti "Batana" domaćin je izložbe multimedijalnog projekta "Od iskustva do beskraja", kojeg je, u spomen i sjećanje na oca, kroz virtualni svijet i medij, osmislila porečko/ljubljanska autorica Lavoslava Benčić. Izložbu sačinjava osam podprojekata, simbolično raspoređenih u obliku znaka za beskraj te virtualno smještenih na istarski poluotok Punta Busola.

Sama autorica u predgovoru kataloga istaknut će da je njena dugoročna namjera bila da spoznaje o Emilu Benčiću, njenom ocu, prežive biološku ograničenost čovjekovog života i da njegov opus (sadržaj i ideje) trajno zakodira pomoću novomedijskih metoda i potom ih pohrani u slobodno dostupne novomedijske repozitorije. 

- Ciljevi projekta su urediti i arhivirati postojeće sadržaje, prenijeti javnosti izborne sadržaje i ideje, generirati nove sadržaje pomoću Web stranica, virtualne zajednice i prezentacija, te potaknuti nastanak drugih djela od umjetnika nadahnutih Benčićevim idejama. Uz to, namjera je i pohraniti postojeće i novostvorene sadržaje, odnosno umjetnička djela u novomedijski prostor, rekla je na otvaranju izložbe Lavoslava Benčić.

 Izložba "Od iskustva do beskraja" može se u "Batani" pogledati do kraja rujna. (Napisala Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter