Glas Istre
Ponedjeljak
27.03.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
27.03
> Fotogalerija
#

ComiXconnection - odlična izložba nezavisnog stripa

Objavljeno: 15.06.2013 | 13:29 Zadnja izmjena: 15.06.2013 | 13:29 0 komentara

Od kultnog slovenskog autora stripa Iztoka Sitara, mračnog a i duhovitog Borisa Stanića iz Pančeva, crnog i grotesknog Wostoka, kontrastne i ritmične Zagrepčanke Ivane Armanini iz Komikaze sve do brojnih nezavisnih autora slovenskog Striburgera, srpskog Novog doba i Turbo Comixa, ali i osebujnih i našoj javnosti manje poznatih mađarskih autora poput Lanczingera Matyasa te rumunjske kolegice Alexandre Gavrila tri mjeseca na tavanu Muzeja suvremene umjetnosti Istre može se pogledati ComiXconnection, odlična i iznimno sadržajna međunarodna izložba neovisnog alternativnog stripa iz Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Njihovi autorski alternativni izričaji u bitnom su odmaku od komercijalnog stripa, a međusobnom mrežom predstavljaju i alternativnu distribuciju kulture.

- Ako govorimo o alternativi i nezavisnosti, onda su ovi strip-autori, uz još nekoliko performera i nezavisnih bendova, fakat prava autentična alternativa, naglasio je Mladen Lučić Luc na sinoćnjem otvaranju izložbe na tavanu MSUI-ja.

Čelnici Muzeja europskih kultura iz Berlina naveli su da pulskom izložbom počinje ova putujuća izložba s puno iznenađenja, daleko od Marvela, Mickeya Mousea te Toma i Jerryja. Izložba je otvorena tri mjeseca, do 20. rujna. (Z. ANGELESKI, snimio M. ANGELINI)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik