Cahill zbog Pule pomaknuo datume američke turneje

Redatelj Mike Cahill u Puli
Redatelj Mike Cahill u Puli

Redatelj i scenarist te dvostruki dobitnik nagrade za najbolji film na prestižnom Sundance festivalu Mike Cahill, koji je trenutno "it" redatelj američke nezavisne filmske scene, došao je u Pulu kako bi na filmskom festivalu promovirao svoj film "Ishodište" koji je u Sundanceu osvojio nagradu za najbolji film. Cahillu je već prvi film, debitantski "Druga Zemlja" 2011. ovjenčan nagradom Alfred P. Sloan za najbolji film na Sundanceu.

"Ishodište" je fantastična drama u kojoj molekularni biolog nakon nevjerojatnog otkrića preispituje svoja znanstvena i duhovna uvjerenja. Na filmu je Cahill radio kao redatelj, scenarist i montažer, a scenarij za “Ishodište” je, prema vlastitom priznanju, nastao na njegovoj omiljenoj plaži Lungomare u Puli, dok je sa suprugom bio na ljetovanju prije dvije godine, a inspiraciju je dobio na Brijunima.

Cahill je preksinoć predstavio svoj film u Areni, a koliko mu je bilo bitno osobno predstaviti film na 61. pulskom filmskom festivalu svjedoči i činjenica da je pomaknuo datume svoje američke turneje kako bih mogao doći u Pulu. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter