Cadenza otvorila pazinski ClassicInKaštel

Cadenza iz Zagreba nastupila je na otvorenju ClassicInKaštela (M. RIMANIĆ)
Cadenza iz Zagreba nastupila je na otvorenju ClassicInKaštela (M. RIMANIĆ)

Koncertom gudačkog kvarteta Cadenza iz Zagreba počeo je ljetni program ClassicInKaštel u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu.

Ovaj se program premijerno odvija, a ugostit će tri koncerta - osim gudačkog kvarteta Cadenza tu su još koncert sopranistice Davorke Horvat uz Lidiju Ljubičić na flauti i Emu Stein na gitari, kao i nastup komornog trija Crisostomo.

Gudački kvartet Cadenza u Rotondi pazinskog Kaštela izveo je "Andante festivo op. 117 a" Jana Sibeliusa, "Koncertni kvartet u F-duru" Ivana Mane Jarnovića, "Notturno" Alexandera Borodina, "Tri slavenska plesa" Antonina Dvoraka, "Für Aline" Arve Parta i na kraju "Elegiju i scherzo za gudački kvartet" Frana Lhotke.

Popularnim repertoarom sastavljenim od poznatih skladbi proslavljenih autora, od predromantizma do suvremene glazbe, Cadenza popularizira klasičnu glazbu.

Treba izdvojiti djela suvremenog estonskog skladatelja Arve Parta, koja se razlikuju od drugih skladbi iz predstavljenog repertoara, ali zahvaljujući Cadenzi moglo se čuti i ponešto od suvremene glazbe koju skladaju živući skladatelji.

U svakom slučaju, zagrebački gudači podarili su Pazincima jedan zanimljiv, ali i edukativan koncert. Nakon ponovnog izlaska pred publiku Krešimir Marmilić (violina) i Vinko Grubešić (violončelo) izveli su "Kišne kapljice" Jana Sibeliusa. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter