Bulešić: Najvažnije je osvijestiti svoje potrebe

Kristina Bulešić (Arhiva)
Kristina Bulešić (Arhiva)

Književni prvijenac Kristine Bulešić imena "10 dana - putovanje koje mijenja život" predstavljen je u galeriji Cvajner. Kao što je istaknula urednica i lektorica knjige Marijeta Matijaš, radi se o svojevrsnoj Kristininoj ispovijesti protkanoj životnom filozofijom Louise L. Hay, programa za koji je Kristina postala licencirana trenerica.

Matijaš je naglasila da se radi o knjizi koja zaista mijenja život, kao što je promijenila njezin, jer Kristinina knjiga nisu samo slova, već su to misli i osjećaji.

Upravo o tim mislima i osjećajima te o "kliku" koji je presudio da mijenja svoj život, govorila je potom Bulešić. Iskreno i otvoreno ispričala je intimne situacije u svom životu, otkrila je kako je nastala ideja o knjizi te što ju je inspiriralo i što ju je zapravo dovelo do trenutka u kojem je danas.

- Oduvijek sam imala snažan um, sve je moralo biti točno, jasno, kontrolirano. Dok s druge strane nisam znala kud bi s emocijama i kako ih ispoljiti. Bila sam ranjiva, kazala je Bulešić, opisujući potom životne situacije u kojima se našla i kako se blokada emocija zapravo manifestirala kroz fizičku bolest.

Istaknula je da knjigom nema namjeru nekoga "spašavati" ili nuditi instant rješenja, već joj je namjera da knjiga bude korak dalje u procesu razvoja pojedinca. Ako to želi. Veli da je ona godinama vjerovala da živi po svom, no da isto tako godinama nije znala koje su njezine stvarne potrebe, a sada ih je osvijestila. (N. SOFTIĆ)    


Podijeli: Facebook Twiter