Blagdanski koncert zbora Encijan

Vrlo dobro pripremljen zbor pod vodstvom Paole Stermotić (Neven LAZAREVIĆ)
Vrlo dobro pripremljen zbor pod vodstvom Paole Stermotić (Neven LAZAREVIĆ)

Zbor Encijan Slovenskog kulturnog društva Istra predstavio se cjelovečernjim koncertom u prepunom muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca.

Odmah na početku stvorena je blagdanska atmosfera, kada su pjevači došli do pozornice s upaljenim svijećama, uvevši tako publiku u blagdansko raspoloženje. Započelo je nastupom Petera Napreta (citra) koji je izveo splet božićnih pjesama, potom je izvedena kompozicija "Stille nacht", nekoliko narodnih slovenskih pjesama, te one tipične blagdanske, ali i svjetski poznate melodije.

Uz vrlo dobro pripremljen zbor pod vodstvom Paole Stermotić i vokalne skupine Ad hoc, koja djeluje u sastavu toga društva, kao vokalni solisti nastupili su Marinella Malić i Branko Velimirović, te Adi Koletnik (trombon), Peter Napret (citra), Srećko Savretić (violina), Alen Belullo (gitara i mandolina), Sandro Vešligaj (klavir), a voditelji programi su bili Jasmina Ilić i Branko Velimirović.

Marinella Malić je posebno oduševila publiku tijekom izvedbe pjesme "I will always love you", pokazavši svu raskoš svoga glasa.

Dojmljive su bile i zborske izvedbe, a repertoar je bilo zbilja vrlo raznolik i raznovrstan, od "Amazing Grace", "Ave Marie", "Alleluia", "Canone del vino", "Jingle bellsa", "Glorie", "Belle ladje" i drugih.

Dakako, treba pohvaliti i instrumentalne soliste koji su bili vrlo uigrani i usklađeni, ali i odabir samoga repertoara, koji je imao u svome sastavu blagdanske, narodne i poznate autorske pjesme i obrade, što se iznimno dopalo nazočnoj publici. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter