Balotice predstavljaju drugi nosač zvuka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak u 20 sati u Istarskoj sabornici u Poreču, nastupaju "Balotice" – višestruko nagrađivani djevojački zbor Srednje škole Mate Balote u Poreču, koji će predstaviti drugi nosač zvuka snimljen u ožujku ove godine.

Djevojački zbor Mate Balote djeluje već dugi niz godina, kao izvannastavna aktivnost koja svojim nastupima unutar škole, ali i izvan nje upotpunjuje svaku manifestaciju.

Zajedničko muziciranje, ljubav prema zborskom pjevanju, probama, putovanjima i u konačnici uspješnim nastupima, te druženju s vršnjakinjama iz cijele Hrvatske, jest ono što ih veže od prvoga dana i čini njihovu priču posebnom.

Marljivim i predanim radom "Balotice" su 2012. godine snimile svoj prvi nosač zvuka, predstavivši ga široj publici. Već sljedeće godine uslijedilo je i sudjelovanje zbora u televizijskom showu "Do posljednjeg zbora", gdje su djevojke bile okrunjene zavidnom titulom najomiljenijeg amaterskog zbora u Hrvatskoj. Priča se nastavlja u petak, kada će porečka i šira javnost moći iz prve ruke osjetiti rezultate mukotrpnog zajedničkog rada, koji će zacijelo inspirirati ne samo sudionike predstavljanja, već i nove mlade nade. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter